Články

11

Protože se neustále snažíme zpříjemnit uživatelům práci v našem systému, zavedli jsme na základních tiskopisech vysvědčení pro základní školy možnost tisku s ozdobným "psacím" fontem písma, jímž je myšlen font Segoe Print. Aktuálně je tento výběr k dispozici u následujících vzorů vysvědčení:

 

  • ZŠ klasifikace - list A 10 (bianco)
  • ZŠ klasifikace - list A 20 (bianco)
  • Vysvědčení o získání základního vzdělání v základní škole (bianco)

Výběr písma je velmi jednoduchý: poté, co vysvědčení vygenerujete do nového okna prohlížeče, vyhledejte v horní části stránky sadu voleb pro úpravu zobrazeného vysvědčení. Jednou z možností nastavení je i položka „Styl písma“. Zde nastavte hodnotu „Psací“ a poté klikněte na tlačítko „Odeslat“:

Zobrazí se vysvědčení se změněným fontem písma na ozdobný:

Ti uživatelé, kteří klasifikaci zadávají do systému pomocí menu Hodnocení – Uzávěrky a poté tisknou přes menu Výstupy – Vysvědčení – Tisk ročníkových vysvědčení, mají ještě jednu možnost, jak styl písma na vysvědčení změnit. Na stránce Tisk vysvědčení si v sekci Parametry vysvědčení lze nastavit stejné položky jako v horní části okna s vygenerovaným vysvědčením, tedy i „Styl písma“:

V tom případě se vysvědčení v novém okně vygeneruje rovnou s vybraným stylem písma.

Pokud byste měli zájem o tento styl písma i a jiných vzorech vysvědčení, neváhejte nás kontaktovat. Věříme, že Vám volba stylu písma práci se systémem zpříjemní.