Články

Vstupy pro únor 2017

Máte obavy z předávání dat ze školní matriky? Chcete si osvěžit informace, které jsou nutné k bezproblémovému předání dat? Vědět, jak správně evidovat žáky s podpůrnými opatřeními? Přihlaste se na školení "Správa školní matriky v dm Software".

Abychom Vám zpříjemnili práci v systému, připravili jsme pro Vás novinku v zápisech do 1. ročníků.

Na konci roku 2016 představilo MŠMT nové vzory tiskopisů přihlášek na SŠ. Tato změna byla nutné  v návaznosti na novou vyhlášku č. 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání. Nově se na tiskopisech můžeme setkat s políčky pro jednotnou přijímací zkoušku, nebo přiznaná podpůrná opatření ke konání přijímacího řízení. Nové je i pole pro tisk QR kódu.

V následujícím videu vás seznámíme s elektronickou evidencí školní knihovny. Prostřednictvím tohoto modulu můžete nejen evidovat exempláře a tituly knih, ale také můžete řešit elektronické rezervace knih a výpůjčky.

Jarní prázdniny jako jediné nejsou v Kalendáři organizace přednastaveny a je nutné je do Kalendáře organizace nastavit. Pokud jste tak dosud neučinili, je nyní již výhodnější je zadat ručně – celá akce Vám zabere pouze několik minut a postup Vám přinášíme v tomto jednoduchém návodu. 

Vzhledem k množícím se dotazům ohledně vyplňování přihlášek na střední školy, bychom Vám rádi zprostředkovali následující informace.

Právě v tomto období začínají školy vydávat svým žákům přihlášky ke vzdělávání ve středních školách. Abychom Vám tisk přihlášek co nejvíce usnadnili, naleznete na stránkách zákaznické podpory článek „Nové přihlášky na střední školy“.

Může se stát, že některý z učitelů potřebuje provést úpravy v probraném učivu po datu pololetní uzávěrky. Pokud mu aplikace neumožní zápis provést, znamená to, že pololetí je již uzamčeno. Postup odemčení uzávěrek je k dispozici na stránkách zákaznické podpory v článku „Proč mi nejde zapisovat do třídní knihy 30. ledna?

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední