Články

Vstupy pro říjen 2020

Vyslyšeli jsme četná přání a požadavky škol a připravili pro Vás novou funkčnost, jejíž cílem je umožnit hlasování prostřednictvím zpráv v aplikaci na formuláři "Odeslat zprávu". Prostřednictvím zprávy s hlasováním je možno si nechat vyžádat a následně i vyjádřit rychlou odpověď na zprávu. V praxi to znamená, že odesílatel zprávy může provést průzkum např. u zákonných zástupců, zda jejich dítě se zúčastní plánovaného lyžařského výcviku, Školy v přírodě, či zda byl seznámen např. se školním řádem. Svým souhlasem či nesouhlasem tak dát rychlou zpětnou vazbu škole k dotazované problematice.

Na základě opatření MŠMT č. j.: MSMT-39185/2020-1 byly stanoveny dny26. a 27. října 2020 pro žáky základních škol, středních škol, konzervatoří a základních uměleckých jako volné dny. V tomto článku Vám přinášíme návod, jak tyto volné dny zaevidovat v aplikaci Škola OnLine. 

Od středy přešly všechny školy na distanční způsob výuky, přičemž valná většina škol k tomu účelu využívá služeb Microsoft Teams. Abychom školám usnadnili maximálně fungování v této mimořádné situaci, umožňujeme nově vytváření online schůzek i nad klasickým rozvrhem. Nově tak můžete online schůzky v Teams plánovat učitel jednoduše přímo ze svého osobního kalendáře.

Na základě usnesení vlády o navýšení finančních prostředků pro základní školy zřizované krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí na rok 2020, jsme se rozhodli pro vás připravit balíček modulů určených k distanční výuce prostřednictvím aplikace Škola OnLine.