Články

Vstupy pro únor 2022

Čas zápisu dětí do základních či mateřských škol se blíží, a proto vám přinášíme záznam z webináře, který na toto téma proběhl v minulém období.

Ukážeme si v něm, jak pracovat v aplikaci Škola OnLine s modulem Přijímací řízení, prostřednictvím kterého máte možnost realizovat elektronické zápisy do 1. tříd a zápisy v rámci předškolního vzdělávání do mateřských škol

Seznámíme Vás s jednotlivými kroky, potřebnými pro nastavení elektronické přihlášky, ukážeme si, jak na tiskové výstupy, související se zápisy, a získáte mnoho dalších užitečných informací.

Vážení uživatelé,

 

export dat pro hygienické stanice je v současné době již plně funkční.

Děkujeme za trpělivost.

 

Vaše Škola on-line


Vážení uživatelé,

 

v současné době není plně funkční export dat pro hygienické stanice. Na odstranění chyby intenzivně pracujeme. O nápravě Vás budeme informovat.

 

Děkujeme za pochopení.


Vzhledem k tomu, že termíny jarních prázdniny se liší dle krajů, je nutné, aby si jarní prázdniny nastavila v Kalendáři organizace každá škola ručně.

Předpokladem správného nastavení je včasné nasazení rozvrhu na 2. pololetí. Jak převést úvazky do druhého pololetí, naleznete v uživatelské příručce na tomto odkazu.

Obrací se na Vás učitelé, že potřebují doplnit zápisy za 1. pololetí, ale není jim umožněn přístup k zápisu do třídní knihy zpětně? 

Pravděpodobně máte uzamknutou docházku za 1. pololetí na formuláři „Období roku“. Příslušné odemknutí docházky, případně i klasifikace, za 1. pololetí je možno provést v menu Správa aplikace – Číselníky - Období roku.

S účinností od 31. 1. 2022 platí výjimka z povinného testování ve školách a z povinného testování zaměstnanců obecně pro osoby, které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u nich doba nařízené izolace a od pozitivního RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2, na jehož základě byla nařízena izolace, neuplynulo více než 30 dnů.