Články

Vstupy pro červen 2022

Vážení uživatelé systému Školy Online,

v souvislosti s úpravami a modernizací technické infrastruktury aplikace Škola OnLine, bychom vás chtěli informovat o vícedenní odstávce služeb.

 

S přípravou na nový školní rok souvisí ukončení vzdělávání žáků, kteří odcházejí na jinou školu a žáků, kteří úspěšně ukončili vzdělávání na ZŠ, SŠ nebo VOŠ.

Tyto kroky doporučujeme v sytému udělat před samotným převodem dat na nový školní rok.

Přehledně v tabulkách jsme pro vás shrnuli situace, za jakých k ukončení vzdělávání dochází a k jakému datumu žáky/studenty správně ukončit. Předejdeme tím komplikacím při podzimním sběru dat ze školních matrik.

 

 



 Jak funguje odesílání zpráv?

E-mailové zprávy vaší školy a vašich kolegů, které pod školními e-mailovými adresami odesíláte ze Školy Online, jsou rozesílány prostřednictvím serverů Škola Online.

Co dělat, aby se e-maily nedostaly do SPAMu?

Pravidelně pro Vás připravujeme krátká videa s  návody zaměřené na aktuální témata. Nově jsme pro vás natočili a zveřejnili na našem YouTobe kanálu  Škola Online tato videa:

V necelých 5 minutách tak získáte ucelené informace k dané problematice. 

Kompletní přehled videí naleznete na tomto odkazu


Konec školního roku se nezadržitelně blíží, a proto jsme pro Vás v tomto článku shrnuli vše podstatné k tisku ročníkového vysvědčení z aplikace Škola Online.

 

Způsob tisku vysvědčení v aplikaci se liší v závislosti na způsobu uzavírání hodnocení.

Uvědomujeme si, že uzavírání hodnocení a tisk vysvědčení znamená pro školy vyšší objem práce, který je nutný zvládnout. Také díky vaší zpětné vazbě jsme se rozhodli být tu pro vás déle.
V období od 20. do 30. června jsme rozšířili provoz telefonické podpory, a to od pondělí do pátku od 7.30 do 16.30 hodin

Rádi bychom Vás seznámili s dalšími novinkami, které připravujeme k nasazení do systému na měsíc červen v rámci chystané aktualizace systému. 

Snažíme se při realizaci změn a rozšíření upřednostňovat ty typy požadavků, které pokrývají potřeby velké části uživatelů systému Škola Online, a po kterých jste nejvíce "volali".