Články

10

Vzhledem k množícím se dotazům ohledně vyplňování přihlášek na střední školy, bychom Vám rádi zprostředkovali následující informace:

       
  • nové pokyny k tisku přihlášek jsou k dispozici na tomto odkazu. Dále připomínáme, že pro letošní rok jsou v platnosti jak přihlášky, které mají na zadní straně uvedeno RED_IZO školy, tak přihlášky, které zde mají IZO - toto je podrobněji popsáno v předchozím odkazu
  • pro usnadnění a zjednodušení evidence přihlášek na SŠ jsme aktualizovali formulář pro evidenci středních škol (karta žáka, záložka "další vzdělávání"), kde se nově zobrazuje příznak, zda se žák hlásil na podzim na Gymnázium se sportovní přípravou. Pokud se na něj skutečně hlásil, příznak zaškrtnete, a vyplníte, zda na právě vyplňované škole bude žák vykonávat jednotnou zkoušku. Pokud ne, ponecháte položku volnou (jednotná zkouška se skutečně vyplňuje pouze pokud se žák na podzim hlásil na obor Gymnázium se sportovní přípravou) a postupujete dále v evidování. POZOR! Tato informace je relevantní pouze, pokud žákům na přihlášky tisknete školy, kam se hlásí - v opačném případě školy vůbec nemusíte evidovat.
  • nápověda jak vytisknout přihlášky na SŠ je na tomto odkazu
  • informace o nových tiskopisech přihlášek na SŠ naleznete zde
  • řazení škol na přihlášce je pro letošní rok dle termínu konání přijímací zkoušky, a to bez ohledu na vyplněné pořadí zájmu. Pokud termín konání zkoušky nevyplníte, budou se školy ředit podle pořadí zájmu. V případě, že nevyplníte ani pořadí, ani termín, budou se školy na přihlášce řadit náhodně.
  • na základě nové vyhlášky se změnily i zápisové lístky. V současné době jsou k dispozici dvě platné varianty:
  1. Zápisový lístek (SEVT 49 140 0) - jedná se o starý vzor, který byl na základě vyhlášky  č. 353/2016 Sb. (o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání) aktualizován - nově obsahuje údaj o školním roce. Tento vzor je platný pouze do 31.8.2017. Jedná se kratší variantu než A4, jsou to zpravidla tiskopisy zakoupené před lednem 2017.
  2. Zápisový lístek (SEVT 49 140 1) dle vyhlášky č. 353/2016 Sb., který má rozměr klasické A4

Nápověda k tisku zápisového lístku je dostupná pod tímto odkazem. Pokud budete postupovat přesně dle nápovědy, měl by tisk i na kratší variantu zápisového lístku proběhnout bez problémů. V opačném případě doporučujeme upravit odrážky ve vaší tiskárně nebo požádat o pomoc vašeho IT. S nastavením tiskárny vám bohužel zákaznická podpora nedokáže pomoci.