Články

19

Aplikaci dm Software můžete mít nově zdarma i ve svých chytrých mobilních telefonech a tabletech. Novinka je určena pro učitele, žáky i rodiče. Zkrátka pro všechny, kteří chtějí mít vždy a všude aktuální přehled o dění ve škole. Velkou výhodou přináší mobilní aplikace učitelům, kteří mohou zadávat hodnocení a evidovat docházku skutečně on-line třeba ze školního hřiště, nebo školního výletu.

Nová mobilní aplikace automaticky rozpozná, zda je přihlášený uživatel žákem, rodičem, či učitelem a podle toho nabídne své možnosti. Z pohledu žáků a rodičů je určena k prohlížení aktuálního rozvrhu, včetně všech změn jako je suplování, či školní akce a k prohlížení známek. Rodiče tak mohou mít kdykoli a kdekoli okamžitý přehled o prospěchu svého dítěte, či mohou vidět, zda mu třeba neodpadlo odpolední vyučování. Rodič může skrze mobil i omluvit absenci dítěte a komunikovat s učiteli. Dostupná je též přehled zadaných a dosud nesplněných domácích úkolů.

Z pohledu školy odpadá nutnost mít počítač v každé třídě a ani není potřeba, aby učitelé nosili do hodin těžké notebooky. Pro běžné zapisování do třídní knihy a hodnocení žáků zcela postačí školní tablet, či dokonce mohou vyučující v případě potřeby použít vlastní mobilní telefon. Zapisování do třídní knihy je pomocí mobilní aplikace výrazně rychlejší – aplikace je jednodušší než webová verze a pokud si uživatel uloží svůj profil, odpadá i nutnost opakovaného přihlašování. Mobilní aplikace vyučujícím umožňuje zapsat pomocí chytrého telefonu hodinu plavání třeba přímo z bazénu, či lyžařský výcvik ze sjezdovky. Stejně tak je možné známkovat výkony žáků přímo ze školního hřiště, nebo vlastivědné procházky. 

Je ke stažení zdarma pro operační systémy Android ve verzi 4.4 a vyšší, iOS ve verzi 8.0 a novější i pro zařízení s Windows 10 nebo Windows 10 Mobile. Jediné, co je potřeba pro správné fungování aplikace, je funkční mobilní připojení k internetu (tedy Wi-Fi, nebo datový tarif).

Kde je možné aplikaci získat?